zaterdag 21 november 2015

Soms is het minder

Vaak schrijven we over de facetten van het Canadese leven die ons hier naar toe brachten en die, als het aan ons ligt hier voor altijd zullen houden. Maar natuurlijk zijn er ook tal van dingen hier die ons het hoofd doen schudden, ons irriteren of ons zeer boos maken.

Om met het laatste te beginnen, iets wat ons de afgelopen tijd zeer frustreert en ontmoedigd is de paranoide trekken van de Noord Amerikaanse samenleving, voornamelijk ingegeven en gevoed door onze buurman, de United States of America. Natuurlijk is dit geen nieuws en al veel langer het geval maar wat tot voor kort “only mildly annoying” was krijgt nu wel een beetje een eng tintje. Opeens is er een vreselijke ophef en vrees  om een groot contingent aan Syrische vluchtelingen toe te laten. Dit alom geprezen plan in zowel de USA als Canada voordat de aanslagen in Parijs plaats vonden is nu opeens niet meer zo fijn. Er zou namelijk wel eens een verdekte terrorist tussen kunnen zitten. Dus denken ze hier in Canada; misschien is het beter dat we wat meer de tijd gaan nemen om over dit plan na te denken en al deze mensen nog wat beter te screenen alvorens toe te laten (lees: misschien moeten we maar gewoon van het plan afzien). Kennelijk is het motto “Natuurlijk hebben we compassie maar alleen als wij zelf geen risico hoeven te lopen”.  Laten we voor het gemak maar vergeten hoeveel racistische idioten en ISIS aanhangers we binnen onze eigen landsgrenzen al hebben. Van de week hebben ze een moskee hier in Peterborough in de fik gestoken want alle moslims zijn natuurlijk terroristen
toch ?

Maar de heersende Canadese opinie  - natuurlijk altijd milder en minder uitgesproken dan onze bully buurman (we willen niemand echt boos maken!) – valt in het niets bij wat een paar van de Republikeinse kandidaten voor het presidentschap van de VS uitkramen. Donald Trump bijvoorbeeld roept: “Als ik president wordt stuur ik ze allemaal terug”. 
 Deze man wil onder meer: (i) alle, naar schatting 11.5 miljoen, illegale immigranten deporteren. Who cares dat vaders en moeders gescheiden worden van hun legaal in de VS geboren kinderen en (ii) een muur bouwen langs de hele grens tussen Mexico en de VS om de instroom van illegalen tegen te gaan. Seriously ? Het angstwekkende aan dit alles is dat Donald Trump, volgens de enquetes, de frontrunner is voor de Republikeinse kandidatuur.  De inwaartse gerichtheid, onwetendheid en stompzinnigheid van de gemiddelde (Noord)Amerikaan kent kennelijk geen grenzen. Het idee dat deze man een serieuze kans maakt om de volgende president te worden van de VS……God help us all!


Anyhoo……tijd voor de irritatie categorie, iets minder serieus geneuzel.
Ik, Wilco, stoor me nog al eens aan het rijgedrag van mijn Canadese medeweggebruikers (is dat een woord ?). Ik denk er serieus over na om mijn lokale MP (representative in parliament) te schrijven met het volgende voorstel:
-         = Dat alle automobilisten regelmatig getest worden op hun vermogen om op zijn minst de maximum snelheid     van 80 km op onze wegen te rijden. Niet 50, niet 60, gewoon op zijn minst 80. Slagen ze niet dan moet hun   rijbewijs terstond worden ingenomen.
-           =Dat alle automobilisten die remmen alvorens richting aan te geven, of pas richting aangeven als ze al       voorgesorteerd hebben, hun rijbewijs voor 30 dagen moeten inleveren.
-          =Dat alle automobilisten die helemaal geen richting aangeven  uit hun auto worden gesleurd, hun rijbewijs         moeten inleveren, en 30 dagen dwangarbeid in de Canadian Arctic moeten verrichten.

Het grote voordeel van dit plan is dat ik, met nog een handje vol andere mensen, het wegennet voor ons       alleen hebben. Ik denk niet dat mijn plan veel kans van slagen heeft maar je moet blijven dromen, toch ?Mijn hoofd schudden deed ik deze week bij de Beer Store. Voor mij was een man die ongeveer een kwartier nodig had om alle lege flessen en bierdozen (geen kratten hier) uit zijn truck te laden en naar binnen te karren. Nee, hij had geen nieuw bier nodig. De hertenjacht was immers voorbij. Ja, deze man had de ondankbare taak om al het lege fust van de paar dagen jagen met zijn buddies in te leveren. Op mijn vraag hoe de jacht was vergaan was het antwoord; “niet zo goed. Het weer was te warm en het regende te veel”  Natuurlijk……… Heh, ik ben de eerste die me inschrijft voor een bier weekend met vrienden maar waarom ze dat hier moeten doen door in de middle of nowhere te gaan zitten en al die jacht crap mee te sleuren begrijp ik echt niet.

Klaar met klagen ! We kijken al weer uit naar onze ochtendwandeling morgen. Benieuwd wat de natuur ons weer gaat voorschotelen.
Groetjes !1 opmerking:

duijsensfamily zei

Met dat rijgedrag ben ik het helemaal eens!
En wat denk je van toch stoppen bij een groen stoplicht om iemand voor te laten die helemaal niet mag rijden?
Of Bij een groene pijl naar links toch stoppen? Er zou wel eens een UFO kunnen komen?
En dan die belachelijke regel wie het eerst komt, mag het eerst rijden, ook als je linksaf slaat?
Ook denkt men als men achteruit uit een parkeerplaats rijdt, als eerste, dat het passerend verkeer moet wachten, men was immers eerst?
Gelukkig heb ik pillen voor mijn bloeddruk....